Project

.

Zonder Stempel is opgezet door het COC, de Vereniging LFB en Vilans – Kennisplein Gehandicaptensector.

Vanuit Zonder Stempel werken we aan verschillende projecten om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit. Hieronder zie je een aantal van deze projecten:

COC’s Zonder Stempel lanceert de handleiding ‘Een ontmoetingsgroep voor LHBTI’s met een (licht) verstandelijke beperking’. De handleiding helpt jou om van jouw ontmoetingsgroep een succes te maken: https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/coc-zonder-stempel-ontmoetingsgroep-lhbti.

De instrumentenbox seksuele diversiteit is bedoeld voor begeleiders van mensen met een beperking. In de instrumentenbox vind je tips, tools en websites die je kunnen helpen in de begeleiding voor mensen met een LVB en LHBTI gevoelens. Wijs jouw begeleider op het bestaan van de instrumentenbox, of gebruik de instrumentenbox voor voorlichting.
Dit is de link: https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/inclusie/seksuele-diversiteit-digitale-instrumentenbox.

De inspiratiekaarten gebruik je om samen in gesprek te gaan over LHBTI-gevoelens. Op de kaarten staan ook tips voor inspiratie om aandacht te besteden aan het onderwerp: https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/inclusie/seksuele-diversiteit-inspiratiekaarten

Kijk op het kennisplein voor meer informatie en handige instrumenten over seksuele diversiteit bij mensen met een licht verstandelijke beperking, https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/inclusie/seksuele-diversiteit

Klik op Kennisplein – Lichte verstandelijke beperking voor alle informatie over een lichte verstandelijke beperking

Tips voor het omgaan met de psychologische effecten van het coronavirus

Deel met jouw vrienden