Dating-sites

Dating-bureaus

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 30 december 2016. De gegevens zijn aan verandering  onderhevig. Stuur ons alstublieft een mail wanneer gegevens aangepast moeten worden.

Wij hebben contact met enkele betrouwbare bureaus. De bureaus verschillen in doelgroep, werkwijze en kosten. Wanneer we er van uitgaan dat de meeste LHBT’s met een verstandelijke beperking een partner zoeken die ook een verstandelijke beperking heeft, is het aanbod van kandidaten sowieso heel beperkt. Het zou mooi zijn wanneer onderstaande bureaus bij het vinden van een match op de een of andere manier van elkaars aanbod gebruik kunnen maken, maar dat is door de grote verschillen in werkwijze moeilijk te verwezenlijken. In ieder geval is het verstandig om bij inschrijving te informeren hoeveel partners in de gewenste doelgroep bij dat dating bureau actief zijn.
Sommige bureaus hebben wel eens een aanbieding waarbij de kosten lager zijn.

Hieronder staan wat gegevens van de bureaus.

Capido

(website, facebook, instagram)

Capido is een datingsite voor mensen met een verstandelijke -en lichamelijke beperking. De website is opgericht in augustus 2016 en het snelst groeiende datingsite voor mensen met een beperking van dit moment.

Zonder Stempel heeft een exclusieve samenwerking met Capido. Leden van Zonder Stempel krijgen korting op een abonnement wanneer zij een een bepaalde kortingscode gebruiken. Er is géén inschrijfgeld nodig en een abonnement is er al vanaf €7,50 per maand.

Hoeveel LHBTers er actief zijn op Capido is niet exact bekend, maar zij doen er alles aan om het ledenaantal onder die doelgroep te vergroten zodat ook voor deze doelgroep genoeg aanbod is.

ABCDate

(website)
ABCDate is voor mensen van 18 jaar of ouder met een verstandelijke beperking. Zij kunnen op deze website nieuwe mensen ontmoeten. Bijvoorbeeld om samen leuke dingen mee te doen, een hobby te delen, vrienden te maken of een relatie te zoeken.

16 januari 2016 was de startdatum van ABCDate. In 2016 kon je alleen op ABCDate als je in Almere, het Gooi, Amsterdam of Amstelveen woonde. Zo ontdekten we met de deelnemers en de begeleiders of ABCDate goed werkte.

Vanaf 1 januari 2017 kan iedereen onder bepaalde voorwaarden ook op ABCDate. Blijf van deze ontwikkelingen op de hoogte met de nieuwsbrief van ABCDate.

Voorwaarden voor aanmelding

Je kunt je alleen aanmelden als je 18 jaar of ouder bent, een verstandelijke beperking en een begeleider hebt. Je begeleider geeft je een aanmeldsleutel. Die heb je nodig als je voor het eerst op de site gaat. Daarna heb je je eigen inlognaam en wachtwoord, dus kun je zelf zo vaak je wilt inloggen. De begeleider kan niet zien wat jij doet. Als er een afspraak gepland wordt, krijgt hij of zij wel een bericht. Je begeleider moet zich dus eigenlijk eerst aanmelden.

Vrienden voor het Leven

(website, facebookpagina, twitter: @vriendenvhl)
Vrienden voor het Leven is een ontmoetingssite alleen voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen moet zich aanmelden met een begeleider om op de site te komen. En als mensen geen begeleider hebben, moeten ze een bewijs aanleveren waaraan te zien is dat iemand een verstandelijke beperking heeft. Men kan zich aanmelden middels het aanmeldformulier op de site.

Men kan zelf een profiel aanmaken op de site en kan na het versturen van een contactverzoek berichten sturen met een ander. Dating laten ze aan de mensen zelf over, ze richten zich op de doelgroep die dit zelf kan. En anders hebben ze een begeleider of ouders waarmee ze kunnen bespreken hoe ze het daten het beste kunnen aanpakken.

Je kunt vanaf 4,00 euro per maand lid worden.
Het lidmaatschap stopt vanzelf na de betaalde periode; er hoeft niet opgezegd te worden.
Ze hebben vaak acties. En Vrienden voor het Leven organiseert regelmatig ontmoetingsdagen voor al haar leden.
Ze hadden in maart 2015 11 homo’s, 1 lesbienne, 3 bi’s en 1 transgender op de site.

UniekDating

(opvolger van MeeDating)
(websitefacebook, twitter, mail):
Aanmelding via de website. Op hun nieuwe site (bijna klaar) kun je de intakelocatie aangeven. In heel het land zijn intakelocaties. Een datingcoach neemt contact op en houdt een intakegesprek. Nav dit gesprek wordt een profiel gemaakt. Nieuwe lid krijgt eigen inlogcode en de interesseverzoeken (ze zien een leuk persoon en ‘liken’ die persoon), gaat via ons. Kan voor relatie maar ook voor vriendschap.
Indien wederzijdse interesse, vindt er een kennismaking plaats. Hierbij is een Datingcoach aanwezig.

Kosten:
Eenmalige inschrijfkosten (€39,95)
Keuze uit abonnement (bijv half jaar abonnement a 17,95 per maand of een jaarabonnement a 12,95 per maand).
Het abonnement wordt automatisch verlengd.
Bij een kennismakingsgesprek (match) wordt er 15 euro gevraagd. Dit is de vergoeding voor de datingcoach en een consumptie.

De datingcoaches zijn freelancers of ZZP’ers.
Er staan (maart 2015)  11 lesbiennes ingeschreven, 12 homoseksuelen en 2 biseksuelen.

G-date

(www.G-Date.nl)
In 2009 is Handicap-Dating.nl opgericht voor singles met een beperking (lichamelijke, visuele of (licht) verstandelijke beperking (of NAH). Nu  is G-date.nl (de huidige naam van Handicap-Dating.nl) de grootste datingsite van Nederland met meer dan 7500 leden. Hoeveel van hen actief daten, lhbt zijn en een lichte verstandelijke beperking hebben, is niet bekend.

Oude-Roze

(heette heel vroeger Oud Roze, heeft verreweg de langste staat van dienst)
(www.oude-roze.nl)
Dit contact- en relatiebureau richt zich op homo- en biseksuele mannen en op transgenders vanaf 18 jaar, niet op lesbiënnes. Er is geen bovengrens.
Het bureau werkt met een advertentiesysteem. Van de deelnemer wordt een beschrijving (profiel) gemaakt waarin staat wie je bent en wat jij wilt, zoals uiterlijke kenmerken, karakter, interesses en hobby’s, hoe jij je een relatie voorstelt, je motivatie om via Oude-Roze op zoek te gaan en op welke wijze jij daar invulling aan wil geven en natuurlijk ook wat voor man je zoekt.

De profielen staan in een overzicht dat aan alle deelnemers wordt gezonden. De overzichten kopen zonder zelf een profiel te plaatsen is niet mogelijk. Wijzigingen en aanvullingen ontvang je daarna zes maal per jaar via een aanvullingslijst.

Elke advertentie heeft een uniek nummer, waar bij alleen voornaam en woonplaats worden vermeld en indien je dat wilt een pasfoto. Hierdoor is het mogelijk om eerst anoniem contact te zoeken met een andere deelnemer. Je legt dit contact door te schrijven aan de man van jouw voorkeur en je stuurt die brief naar het bureau van Oude-Roze met het advertentie- nummer voorop de envelop. Jouw brief wordt ongeopend doorgestuurd.

Voor het 1e jaar bedraagt het inschrijfgeld € 121,00 (incl. 21% BTW). Daarna bedraagt het inschrijfgeld € 60,50 (incl. 21% BTW) per jaar. Je kunt een flinke reductie krijgen wanneer je ook bij een ander bureau staat ingeschreven (melden bij inschrijving).

Voor alle duidelijkheid; zelf het initiatief nemen is de basis van Oude-Roze Op welke wijze je een contact met een ander wilt invullen bepaal je samen met die ander!

Lang niet iedereen zal hier op een goede manier mee kunnen omgaan. We raden Oude-Roze alleen aan voor licht verstandelijk beperkten die stevig in hun schoenen staan en begeleid worden.