Project


 

Instrumentenbox

In de instrumentenbox vind je een overzicht van instrumenten die begeleiders kunnen gebruiken bij het bespreekbaar maken en ondersteunen/begeleiden van cliënten in de bewustwording van (hun) mogelijke LHBT-seksualiteit.
De instrumentenbox kan ook goed bijdragen aan het bespreekbaar maken van LHBT.
Met onderstaande link is de instrumentenbox te downloaden. Regelmatig vinden er aanvullingen plaats, dus kom nog eens terug.
Download instrumentenbox
Gebruik jij een methode, spel of vragenlijst die nog niet in de box staat?
Stuur deze informatie dan naar H.Balsters@vilans.nl.

Slotbijeenkomst Begeleiding zonder Stempel ‘In veiligheid jezelf kunnen zijn’

10-03-2016 – “We noemen het een slotbijeenkomst, maar eigenlijk maken we vanaf hier ook weer een nieuwe start”. Zo begint Hilair Balsters, dagvoorzitter bij de bijeenkomst Begeleiding zonder Stempel, de middag voor ongeveer 30 cliënten, begeleiders en ambassadeurs van verschillende zorgorganisaties.

Klik hier om verder te lezen

Interview met ambassadeur instrumentenbox ‘Begeleiding zonder Stempel’

 – Voor het project Begeleiding zonder stempel zijn een aantal ambassadeurs sinds een paar maanden bezig om meer bekendheid te geven aan de instrumentenbox ‘Begeleiding zonder stempel’. Zij geven in duo’s van cliënt en begeleider workshops en voorlichting. We stellen een paar vragen aan Jessica Maes, coördinator van een soos voor LHBT’ers met een licht verstandelijke beperking bij COC Limburg, over haar ervaringen als ambassadeur.

Klik hier om verder te lezen

Bovenstaande informatie wordt opgehaald van de site Vilans – Kennisplein Gehandicaptensector.
Klik op Kennisplein – Lichte verstandelijke beperking voor meer informatie over verstandelijke beperking.